Aniversari de Lliures

Avui fa un any de la fundació de Lliures!

Si bé és cert que vam néixer com un moviment polític a mitjans de l’any 2016, els Lliures esdevinguérem un partit polític el 16 de juny del 2017.

Celebrem, doncs, el nostre primer aniversari com a formació política. I malgrat tenir molt recorregut per endavant, amb la voluntat de seguir creixent dia a dia, Lliures s’ha convertit ja en un projecte polític veritablement integrador, amb unes bases que mantenen la combinació perfecta entre persones experimentades en el món de la política i persones que no han fet mai política activa i que aporten un aire de frescor, il·lusió i renovació.

Fruit de la situació que vivim a tots nivells i, malauradament, per la creixent fractura social, més que evident, molts ciutadans que fins ara mai havíem sentit la necessitat de participar en política, ens hem sentit cridats a implicar-nos i comprometre’ns amb un projecte com el de Lliures. Hem apostat per assumir la nostra part de responsabilitat com a persones que ens estimem Catalunya i que veiem com, poc a poc, l’essència de la nostra terra va desapareixent.

Avui en dia, les institucions catalanes s’han convertit en administracions que, lluny de procurar fer la vida millor a les persones, serveixen únicament per atiar el foc de la discòrdia i fer-nos difícil i preocupant el nostre dia a dia. Vivim una etapa en la que sentir-te catalanista sembla que sigui dolent, a ulls dels dos blocs enfrontats. Però nosaltres creiem que és tot el contrari i volem treballar per, des del catalanisme, fer que Catalunya sigui de nou una societat en pau i que avança.

Els uns, radicalitzats en un nacionalisme cada cop més dur i danyí. Els altres, contraris a reconèixer l’evident singularitat catalana com a terra amb una cultura, una llengua i unes tradicions que mereixen ser promogudes i respectades. No són bons moments, sens dubte, per la Catalunya que tots hem estimat sempre i que estem disposats a recuperar des de la nostra tasca, el nostre entusiasme i amb Lliures ben representat a les institucions.

Com ha reiterat el nostre president, l’Antoni Fernàndez Teixidó, i els nostres portaveus, cal que ens arremanguem definitivament per construir una societat que fugi dels populismes i de la demagògia partidista per abraçar definitivament les llibertats individuals de tots els que la formem. Per dir-ho senzill: nosaltres que veiem orfes de representació les nostres idees hem de seguir treballant per situar-les a les institucions, allí on millor es poden defensar.

Amb el catalanisme, l’humanisme i les idees liberals per bandera, des de l’Equip Executiu del partit us convidem a no defallir en la consolidació d’una Catalunya autònoma plena, que defugi de lideratges funestos i utopies que només porten frustració per centrar-se en les persones.

Des de Lliures estem convençuts que el catalanisme no ha mort. Ans al contrari, ara cal reivindicar-lo més que mai. Serà, de fet, la millor fórmula per superar l’atzucac al que les dèries d’un bàndol i l’immobilisme de l’altra part ens han portat. Volem, de la teva mà, recuperar el seny i l’estabilitat per a la nostra terra.

Estem molt orgullosos que formis part de Lliures, un partit europeista, catalanista, liberal i humanista, capaç de representar els interessos de tots els catalans i que busca que al nostre petit país retorni la convivència i les ganes de seguir progressant.

Avui que Lliures fa un any, com a responsable de relacions amb la militància, vull aprofitar per agrair-vos la vostra implicació a tots els afiliats i simpatitzants. Cada dia sou més els valents, que heu dit prou, que heu decidit passar a l’acció i que demostreu que a Catalunya cal estimar-la no només amb el cor si no també amb el cap.

Moltes gràcies per la vostra il·lusió, la vostra perseverança i la vostra feina.

Tot el que estem aconseguint és gràcies a vosaltres. Seguim endavant!

LLIURES ETS TU.

Laura Vàzquez

Responsable de relacions amb la militancia

Equip Executiu dels Lliures