Lliures. Defensant les llibertats

La situació política a Catalunya és crítica i insostenible.

En els darrers cinc anys, les posicions maximalistes dels governs català i espanyol han portat el país al bloqueig institucional i a la frustració. Davant la impossibilitat de pactar un referèndum vinculant per la independència, el gruix dels dirigents catalans ha substituït l’exercici de la política per l’agitació i la propaganda.

El procés independentista no ha assolit cap dels seus objectius finals i tanmateix ha reforçat les forces d’esquerres i populistes. Malauradament, els partits tradicionals, incapaços de fer front a aquesta amenaça, han abandonat la defensa activa de les llibertats i del bon govern. El benestar de la nostra societat està en risc.

“Lliures” neix per defensar els interessos dels ciutadans de Catalunya des d’un vessant liberal i humanista. Per això, els sotasignants reivindiquem el nostre compromís amb:

  • Les llibertats individuals i civils, pilars fonamentals de les societats obertes i modernes. Per a assegurar-les, cal respectar incondicionalment la propietat privada, la seguretat jurídica i la pluralitat social.
  • El lliure mercat i l'intercanvi cultural. La globalització permet el creixement econòmic i l’adveniment d’una societat més preparada, meritocràtica i tolerant.
  • La moderació fiscal i la simplificació de l’administració. Treballadors, empreses i autònoms han de continuar competint gràcies a menors càrregues impositives i a l’eliminació de traves burocràtiques i restriccions comercials. Aquesta és l’única via real per a consolidar la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball.
  • El protagonisme de la vida civil per part dels ciutadans i no dels governs. El paper de l’estat s’ha de reduir i no ha d’entorpir el desenvolupament de les iniciatives individuals i col·lectives. Aquestes han de comptar amb un marc estable basat en la responsabilitat personal.

En un context d’inestabilitat i de divisió com l’actual, és particularment necessari que el catalanisme defensi aquests valors i recuperi el seu àmbit d’influència a les institucions.

És hora que dediquem els recursos i esforços a objectius realitzables que permetin la prosperitat dels ciutadans i millorin el nostre autogovern. Només amb el respecte institucional i una estratègia política guanyadora, tan absent en aquests darrers anys, ho podrem aconseguir.

Hem deixat passar massa temps sense fer sentir la nostra veu. La defensa de les llibertats és irrenunciable i no admet dilacions. Per aquests motius, apel·lem a totes les persones compromeses amb aquestes idees a unir-se al projecte polític de “Lliures”. Ara és el moment d’assumir les nostres responsabilitats i de passar a l’acció.

Visca la llibertat!

Moviment de Lliures
Barcelona, 4 d’octubre de 2016

Em vull adherir al manifest
És un gest simbòlic. El teu nom no apareixerà públicament sense el teu consentiment. Gràcies!​
e-mail incorrecte
Has d'acceptar les condicions d'ús i la política de privacitat per enviar el formulari

Vull rebre més informació

Vols estar al dia de totes les activitats i/o participar en el moviment? Subscriu-te!
e-mail incorrecte
Has d'acceptar les condicions d'ús i la política de privacitat per enviar el formulari

Manifest Lliures

Hem deixat passar massa temps sense fer sentir la nostra veu.

La defensa de les llibertats és irrenunciable i no admet dilacions.

 

Manifest Lliures

Hem deixat passar massa temps sense fer sentir la nostra veu. La defensa de les llibertats és irrenunciable i no admet dilacions.