Una nova força
Roger Montañola
Dimecres, 08 Març 2017

Una nova força

Cal reivindicar el catalanisme amb tota contundència. Diuen que no està de moda però això no vol dir que sigui més necessari que mai. I és que cal reivindicar-lo perquè serà el pensament clau per refer el país, quan Catalunya entri, més d’hora o més tard, en un post-procés marcat pel desànim i la frustració.

Joaquim Àlvarez
Dimecres, 01 Març 2017

La Catalunya tributària

El que m’espanta és que els responsables d’aquests organismes utilitzin el terme “pressió fiscal”, com a excusa per aplanar el terreny a nous increments impositius. Per què no parlen d’esforç fiscal?

Remei Gómez
Dilluns, 20 Febrer 2017

La formació, el millor ascensor social

Un país que vol donar oportunitats de progrés als seus ciutadans ha d'apostar forçosament per tenir un sistema educatiu de molta qualitat.

Remei Gómez
Divendres, 23 Desembre 2016

Consolidar la creació de llocs de treball

Aquest és el principal repte que tenim per al 2017. Amb tot, difícilment es podrà assolir sense tenir en compte els grans problemes que no ha resolt la reforma laboral. 

Joaquim Àlvarez
Dilluns, 19 Desembre 2016

El pilar del liberalisme. La propietat privada

L'ideal del liberalisme es construeix sobre diversos pilars. D'entre ells en destaca un: la propietat privada.

Lliures vol esdevenir un partit per aportar realisme a la política catalana
Editorial
Dilluns, 12 Desembre 2016

Lliures vol esdevenir un partit per aportar realisme a la política catalana

El moviment es presentarà a Girona i Lleida i decidirá durant el primer trimestre del 2017 si es constitueix o no com a partit polític.

Antoni Fernández Teixidó
Dimarts, 15 Novembre 2016

Lliures i l’univers liberal

El desenvolupament de l’anomenat “procés” a Catalunya ha comportat, entre moltes altres coses, una creixent esquerranització de la política catalana, tant des del punt de vista electoral com de l’orientació dels partits. L’evolució de la CDC refundada en PDECat és el paradigma d’aquest desplaçament sostingut. L’escenari resultant esdevé advers per les polítiques de contingut liberal.

Remei Gómez
Dijous, 10 Novembre 2016

La investigació només ha de ser amb diners públics?

Des que va començar la crisi, un del sectors que més ha patit la falta de finançament ha estat el de la investigació. Segons el darrer informe sobre innovació d’EAE Business School, entre 2010 i 2014 la inversió en activitats d’I+D+i va reduir-se un 12%. Si bé el 53% d’aquesta inversió és duta a terme per les pròpies empreses, és necessari que el seu pes augmenti, ja que d’aquesta manera s’aconsegueix fer coincidir les necessitats tecnològiques que la societat demanda amb l’assignació eficient dels recursos de cada empresa. En altres paraules, no és oportú que la ciència estigui en mans  dels polítics i que aquests decideixin arbitràriament  quins projectes cal finançar.

Lluís Monset
Divendres, 04 Novembre 2016

Pensions: una reforma inajornable

El reconeixement per part del govern espanyol d'un dèficit del sistema de pensions de 19.000 milions d'euros per a aquest any i la confirmació que el fons de reserva s'esgotarà el 2017 ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre el sistema públic de pensions.